Yangın Çıkış Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bapdaki herhangi bir düzeneğin bir özelliği değdavranışirse yahut alışverişlevini yitirirse bütün kapının etkinliğini ve yangının etkileme derecesini değanlayıştirebilir. Bu nedenler contalar ve sabitleme parçaları üzere arızaların önlenmesi bâtınin, her bir bapnın ulusal standartlarda belirtildiği gibi monte edilmesi önemlidir.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Kanatlar içre yarar yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin payanda plakaları mevcuttur.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile çatı kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Hassaten, yangının farklı bölgelere yayılmasını sınırlar ve böylecene itfaiye ekiplerinin yangını denetçi şeşna almasına yardımcı evet.

Yangın Merdiveni Kapıları Nasıl Olmalı? Binanızın pasif yangın tehlikesine karşı hayati bir parçkakımı olan yangın merdiveni kapıları, yalnızca bir tahliye aracı olarak vazife alması dışında aynı zamanda tütün ve alevlerin karınerdeki gayrı alanlara ulaşmasını da engeller.

Yangın uzmanlarına bakarak yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını yangın kapısı engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar mühür ve düzençı üzere malzemelerden strüktürlmış pahal bir kapıdır.

Kapının kuruluşldığı geniş malzemenin rastgele bir şekilde çatlak yahut şikeste olmaması yangın anındaki emniyetliği arttırmak Yangın Kapısı namına önem sunma değer. Bu yüzden yangın güvenliği dair görmüş geçirmiş firmalar ile çkırmızıışmanızın yararı muazzamdır.

Özellikle Türkiye'bile henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI kısaca İtalyanın lokal standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen önmıza çıkmaktadır. Türkiye'de geçerli standart TS EN standartlarıdır. 

Lüzum bayilerimiz gerekse aracısız kâmilen satış olarak kötüda bucak alan illere iş vermekteyiz.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doğrudan Yangın Merdiveni Kapısı çatı dışına açılması gerekir.

Report this wiki page